Szétnézett már a Szalafa ajtók között?

Az igényes és egyúttal praktikus otthon nem csak annak elhelyezkedésén és elrendezésén múlik, hanem néha az olyan aprónak tűnő dolgokon is, mint a beszerelt ajtók. Míg a kültéri típusok kapcsán elsődleges a biztonság, addig a beltéri megoldások főként praktikussági és esztétikai szempontból érdemelnek figyelmet. Napjainkban minden korábbinál szélesebb választékkal találkozhatunk a kínálatban, így valóban mindenki rábukkanhat arra a típusra, amely elképzeléseinek megfelel.

Sokan kifejezetten a lakberendezési stílusnak megfelelő ajtókat keresnek, s e tekintetben a színek, minták igen lényegesek. A fa természetességét könnyedén otthonunkba varázsolhatjuk egy faerezetet mintázó ajtóval, mely ráadásul méreténél fogva is azonnal szembetűnik. Akármilyen otthont is képzel el magának, a szalafa.hu oldalon biztos talál olyan ajtót, ami bele tud illeni ebbe a képbe. A klasszikus beltéri ajtók töretlen népszerűségnek örvendenek és a cseresznye, a dió vagy a tölgy használatával nemes anyagok köszönhetnek vissza felületükről.

Ha a praktikusság és az optimális helykihasználás a legfontosabb számunkra, akkor a tolóajtók és a harmonikaajtók kínálatát érdemes a fókuszba helyezni. Ezek alkalmazásával megspórolhatjuk az ajtónyitásra egyébként szánt helyet, és akár egészen különleges, keleties stílust is teremthetünk. Természetesen minden az elhelyezésen és a terek berendezésén múlik, és az üvegajtó kínálta lehetőségeket is kihasználhatjuk a beltéri nyílászárók kialakításakor.

A fa természetes színeit akár egymással is kombinálhatjuk, így modern megjelenéssel bíró ajtó típusok születhetnek, melyek a klasszikus berendezéshez legalább olyan jól illenek, mint a modern terekhez és stílushoz. Ugyan néha érdemes elrugaszkodni a megszokott elemektől, színektől és mintáktól, de sokan mégis azokat a megoldásokat keresik, amelyek remekül passzolnak a legtöbb bútorral, színnel és lakástextillel.

Beltéri ajtó választás alkalmával is fontos szempont lehet, hogy online tájékozódhassunk a lehetőségekről. Mielőtt tehát bemutatóteremben találkoznánk személyesen a megálmodott stílussal, érdemes körülnézni webes felületen, így már egyfajta képet kaphatunk arról, hogy milyen ajtó típusok léteznek, mely megoldások kínálhatnak megfelelő végeredményt akár saját otthonunkban is. Napjaink beltéri ajtó kínálata nem csak esztétikailag, de funkcionálisan is elnyeri a legtöbbek tetszését.