Sikerrel zárul a Veszprémi nyári fesztivál 2017-ben is!

A Veszprémi nyári fesztivál megálmodói egy olyan rendezvénnyel szerették volna gazdagítani a város idegenforgalmi kínálatát, amely nem köteleződik el egyetlen zenei stílus mellett. Bár a térségben, a nyári hónapokban rengeteg zenei fesztivállal találkozhatunk, de a Veszprémben elérhető programok minden alkalommal különleges színfoltnak számítanak. Az elmúlt években nem kisebb nevek léptek színpadra itt, mint José Cura, The Gypsy Kings, Craig David, vagy például Rost Andrea és Miklósa Erika. A hazai és külföldi zenei élet prémium kategóriás fellépői között az opera, a jazz, a világzene, a klasszikus zene és a popzene képviselői egyaránt megtalálhatóak voltak, s 2017-ben is páratlan programok várták a zene szerelmeseit.

Idén júliusban is nagy népszerűségnek örvendett a rendezvény, ahol Heather Small éppen úgy színpadra lépett, mint Richard Bona & Mandekan Cubano, de az 50 éves karriert maga mögött tudó Tom Jones is élő koncerttel ajándékozta meg a nagyérdeműt. A teltházas koncertek mellett Falusi Mariannal, Zsédával, vagy Malek Andreával is találkozhattak a fesztiválra látogatók. A július 7 és 16 között megrendezésre kerülő programok természetesen nem csak a zenéről szóltak, hiszen sokféle gasztro-kiállító is megmutatta, hogy a kézműves termékeknek igenis van létjogosultsága napjainkban.

A grill ételek és a házi töltésű kolbászok szerelmesei jókat ehettek, de belekóstolhattak az eredeti kürtöskalács mennyei ízvilágába is. Pástétomház, limonádé különlegességek és persze remek koktélok sem hiányozhattak a kitelepült vendéglátók ajánlatai közül. A kézműves sörök és csokoládék sokakat elvarázsoltak, hogy a móri borvidék fenséges borkülönlegességeiről már ne is szóljunk.

A környék nem csak a fesztivál idején kínál izgalmas programokat, hanem tulajdonképpen egész évben. Ha az idei nyárra még nem talált megfelelő úti célt, akkor érdemes Veszprém környékét felkeresni. A szallaskeres.hu a wellness hoteleket és az olcsóbb kategóriás apartmanokat is jó szívvel ajánlja. Érdemes azonban mihamarabb szállást foglalni, ugyanis a közeli Balaton miatt a hotelek és vendégházak ilyenkor nagy érdeklődésre tartanak számot. A környék páratlan természeti értékei és idegenforgalmi vonzereje miatt minden korosztály számára ideális választásnak bizonyul.