Pozícionáló lézer

A lézerfényt széles körben alkalmazzák már az építőiparban is. Ennek egyik remek példája az olyan jelölő eszköz, mint a pozícionáló lézer. A készülék egy optikai lencsén keresztül vetíti ki a lézerfényt, mely vonal, kereszt vagy akár pontként jelenik meg, függően az optikai lencsétől.

A pozicionáló lézer ideális minden olyan munkához, ahol a munkadarab vagy akár a fűrészlap beállítása a cél. Jól használható fő, fém, műanyag, kő anyagokhoz. A használata alkalmas járműiparban vagy akár a gyógyszeriparban is. A készülékbe épített lézerdióda színe legtöbbször píros színű. Ez fedett árnyékosabb helyeken ideális, vagy ha rövidebb távolság szükséges. Amennyiben a vetítendő hossz nagyobb, 5-6 méter, vagy világos helyen kell a jelölő lézert használni akkor inkább a zöld lézerfényű lézert javasoljuk.

Ahogy fentebb is olvasható a pozicionáló lézer választható vonal vagy kereszt optikával. A vonal optika ideális fűrészlapok vágásának a kijelölésére, míg a kereszt lézer leginkább a munkadarabok beállításához ideális.

Amennyiben pozícionáló vagy vonaljelölő lézert keres, nézzen szét a MűszerGuru.hu weboldalunkon és válassza ki az Önnek megfelelőt.