Nagyon is időtálló az akril kád

Az idősebben tudják, hogy régebben, pár évtizeddel ezelőtt legtöbbször a kádak öntöttvasból készültek, melyek emiatt igen nehezek voltak és a felületük, a technológiából adódóan, egyáltalán nem volt makulátlan. Sajnos, ezt még az úgynevezett zománcréteg sem volt képes rendesen kiegyenlíteni. Az akril kád megjelenésével és elterjedésével ezek egyre jobban kiszorultak, hiszen az emberek rájöttek, hogy ezek mennyi előnnyel járnak.

A különféle korszerű technológiáknak köszönhetően, még acéllemezből és újabban öntött márványból is előállították ezeket a fontos termékeket. Az utóbbi esetében tudni kell, hogy ez valóban színvonalas, igen jól mutat és sokáig bírja. Mindez igaz az akril kád típusra is, ami sokak nagy örömére nem is kerül sokba, és rengeteg helyen megvehető. Ennél a modellnél, a lemezek gyártásától függően, kategóriára osztható a produktum. Létezik az extrudált és az öntetett fajta.

A szakértők persze tudják, hogy mind a két változatnál ugyanarról az anyagról van szó, tehát kémiailag azonos matériáról. A különbség a gyártási technológiában rejlik. Az extrudáltat illetően tudni kell, hogy itt anyaghúzással készül a tartozék. Ez azt jelenti, hogy az anyag tulajdonságai csak szálirányban érvényesülnek. Ezzel ellentétben az öntött akril kád előre elkészített formákba kerül öntésre.

Emiatt az anyag minden irányban roppant stabil marad. Ebből adódik, hogy az utóbbi változat jobb adottságokkal rendelkezik. Idesorolható, hogy ez sokkal nehezebben hajlik, nem repedezik, és egyéb ilyen gondoktól sem kell félni. Ezen akril kád talán egy picivel drágább, mint az extrudált. Akinek fontos a nívó, mindenképp ezt választja.