Mik a nyugdíjbiztosítás előnyei?

A nyugdíjcélú megtakarítások iránt egyre többen érdeklődnek manapság. Nem véletlen, hiszen az állami nyugdíjrendszer működésképtelenségére évek óta számos tényező hívja fel a figyelmet. Ugyan a kormány a családtámogatási rendszerének kiépítésével igyekszik a károkat enyhíteni, és biztosítani a majdan szükségessé váló összeget a nyugdíjak kifizetéséhez, de korántsem biztos, hogy ez az Ön nyugdíjas éveire sikerülhet. Mi a teendő akkor, ha szeretné magát bebiztosítani és gondtalan öregkort kíván magáénak?

A tapasztalatok szerint egyre többen választják az nyugdíjcélú megtakarítással kombinált életbiztosítást, hiszen ezzel szeretteikről is gondoskodhatnak. A nyugdíjbiztosítás.com weboldalon megnézheti, hogy milyen előnyökkel járhat egy nyugdíjbiztosítás. A legtöbben az igénybe vehető adókedvezményre asszociálnak, mely akár jelentős összegekkel emelheti meg a félretett pénz mennyiségét. Minden évben a félretett összeg 20%-a, de maximum 130 000 forint az SZJA-ból visszaigényelhető.

Természetesen nem ez az egyetlen előnye a nyugdíjbiztosítás választásának. Mivel az életbiztosítás nem a magánvagyon része, ezért nem lehet arra végrehajtást elrendelni. Fontos tudni, hogy nem csak lejáratkor fizet az életbiztosítás, hanem halál vagy rokkantság esetén is. Érdemes tisztában lenni azzal is, hogy az összeg illetékmentesen örökölhető, ami nagy előnynek számít a hagyományos magánvagyonnal kapcsolatban.

S hogy miként sikerülhet kiválasztani a minden szempontból ideális megtakarítási formát? Független szakértő segítségével nem csak a megfelelő nyugdíjbiztosítás választható ki, hanem a lejáratig, tehát a nyugdíjba vonulás időpontjáig profik menedzselik a befektetéseket. Biztosító társaságonként 15-20 befektetési alap közül lehet válogatni, és a kockázattól függően közepes-magas hozamok is elérhetőek.

Sokan úgy vélik, hogy a nyugdíjas években már kevesebb kiadásra kell majd számítani. Tény azonban, hogy a gyakorlat megcáfolja ezt, ugyanis rendszerint sokat kell költeni az egészségmegőrzésre. Ha nem szeretné, hogy fel kelljen adnia korábbi életminőségét, akkor fontos, hogy időben gondolkodjon, és nyugdíjbiztosítás segítségével gondoskodjon a nyugdíjas évekről. Miért várná az állami rendszertől az anyagi biztonságot, ha korántsem biztos, hogy azt meg is kaphatja? Független szakértő közreműködésével kizárólag saját érdekeit szem előtt tartva sikerülhet megtalálni a megfelelő biztosítási ajánlatot.