Korábban egyszerűbb

Amennyiben ön is szülő, biztosra veszem, hogy gyermeke egészsége mindennél fontosabb az ön számára. Minden szülő így gondolkodik, mégis, sokszor hajlamosak vagyunk elhanyagolni a fogorvos látogatást gyermekünkkel. Ez valahol érthető is, mivel a fogorvos az, amitől még sok felnőtt is „retteg”, mégis, azt kell, mondjam, hogy komoly felelőtlenség.
Egyrészt, a fogazatunk az emésztőrendszer első eleme, így hatványozottan fontos szerepet tölt be egészségünkben. Másrészt pedig, a gyermekek fogazata könnyebben romlik el, ami nem csak a tejfogakra, de a felnőtt fogazatra is igaz. Ahogy öregszünk, úgy válik egyre ellenállóbbá fogazatunk.
Ebből ered az is, hogy a nem rendezetten növő fogazat helyreállítását is időben, lehetőleg gyermekkorban kell elvégezni, ez a gyerek fogszabályozás. Ez nem jelenti azt, hogy felnőtt korban nem lehet szabályozni a fogazatot, de lényegesen egyszerűbb a még növésben lévő csontozatot alakítani, mint azt, ami már magától nem változik.
Amennyiben a gyerek fogszabályzás miatt aggódik a szülő, hogy esetleg lelki problémákat okozhat, lehetőség van az úgynevezett láthatatlan fogszabályozásra, mely sok kellemetlenséget kiküszöböl.
Az egyik ezzel foglalkozó, úgynevezett láthatatlan fogászat újbuda területén található.
Ez, az általam is javasolt láthatatlan fogászat újbuda területén pedig, a Kondorosi Fogászat!