Kikerülni ugyan nem lehet, de egyszerűbbé tenni igen

A bölcsességfog húzás egy olyan fogászati sebészeti beavatkozás, melynek szükségessé válására vajmi kevés hatással vagyunk. Így sajnos, azok a személyek, akiknél ez a helyzet kialakul, nem tehetnek mást, mint hogy elfogadják és keresnek egy megbízható fogorvost, aki elvégzi a bölcsességfog eltávolítást.
Pozitívumként hagy említsem meg, hogy abból kifolyólag, hogy ez egy rendkívül gyakori beavatkozás a szájsebészetben, elvégzése a fogorvosok számára rutin feladat. E mellett pedig a fogorvoslás fejlődésével, ma már eljutottunk arra a szintre, hogy a helyi érzéstelenítők segítségével a bölcsességfog eltávolítás egy teljesen fájdalommentes beavatkozás, így nincs mitől tartania azoknak, akik számára ez szükségessé válhat.
Annak ellenére, hogy a bölcsességfog húzás nem kerülhető ki, csak a szerencsénkben reménykedhetünk, van lehetőségünk megkímélni magunkat és gyermekünket a szükségtelen kellemetlenségektől.
Azt ugyanis, hogy a bölcsességfogunk hogyan fog fejlődni, már 13-14 éves korban, egy panoráma röntgen segítségével meg lehet állapítani, és már ekkor el lehet végezni az eltávolításukat.
Ez a beavatkozás pedig még kevesebb kellemetlenséggel jár, ráadásul a fogak még nem kezdték meg a növekedést, így nem okoznak kárt és ezzel fájdalmat a többi fogban és az állkapocsban sem.