Hogyan működik egy klíma fertőtlenítés?

Minden év tavaszán és nyarán előkerülnek olyan feladatok, mint a klímaberendezések fertőtlenítése, tisztítása, melyek nagyon fontosak az Ön, és családja egészségének megőrzésében. A klíma fertőtlenítés gyors, hatékony és olcsó. Saját maga is elvégezheti otthonában, de csak úgy, hogy egy speciális tisztítószert vásárol, mert bizony nem mindegy milyen szerrel fertőtlenít.

Íme, egy kis útmutató a klíma fertőtlenítés folyamatához. Elsődlegesen nézze meg, hogy a klíma berendezés hogyan kapcsolódik a berendezés áramkőréhez, ha rúdvillával, akkor húzza ki, ha kismegszakítóval, akkor kapcsolja le a kismegszakítót. Nyissa fel a klíma előlapját, majd a benne található légszűröket távolítsa el, erre külön tisztítási módszert javasolunk. A szűrök eltávolítása után maga előtt lát egy vékony lamellás felületet, ezekre rakódnak le könnyen a baktériumok.

Ezt a lamellás felületet befújjuk a kiválasztott, megfelelő szerrel. Minden felületet jó alaposan be kell fújni, majd a korábban eltávolított levegőszűrőt vízzel lemosni – erre a megfelelő eszköz a zuhanyrózsa. Miután lemostuk, csepegtessük le, és várjuk meg, míg teljesen megszárad. Miután megszáradt, helyezzük vissza a szűröket, majd egy papírtörlő segítségével töröljük át a készüléket. Innen nem maradt más, csukja le az előlapot és várjon tíz percet.

Miután ez megvan, kapcsolja vissza az áramkört és a kis távirányítóval bekapcsolhatja a klímaberendezést. Ezzel a klíma fertőtlenítés párperces folyamatával elmondhatja, hogy sokat tett a maga és családja egészségéért. Ha úgy gondolja, hogy túl bonyolult ez a fertőtlenítési folyamat hívjon egy szakembert.