Fontos a mosdó praktikussága

A lakásépítés során, ma már arra van a legnagyobb igény, hogy minden kényelmesen megközelíthető és praktikus legyen. Ez az elvárás pedig már az olyan legalapvetőbb tárgyaknál is jelentkezik, mint a mosdó, ami formavilágában hatalmas kínálattal rendelkezik. Természetesen az egyik leginkább szembetűnő különbség még mindig a méretek között van, de ez a fürdőszoba területétől is nagyban függ, hiszen vannak olyan panellakások, ahol a helyhiány miatt spórolni lehet a tárgyakkal.

Viszont, ez nem kell senkit elbátortalanítson, mert a kisebb méretű mosdó is lehet nagyon praktikus kivitelezésű, ezek pedig olcsóbban is megvásárolhatóak, mint az extra dekorációval rendelkezők. Sőt, ma már minden helyzetet számba vesznek a gyártók és tervezők, ezért egy kisebb fürdőszobába sarok mosdó is felszerelhető, amivel sok helyet megspórolhat, mégsem kell lemondania a hatékonyságról.

A következő eltérés pedig az alapanyagnál jelenik meg, habár még mindig hódít az örök klasszikus porcelán. Talán azért is olyan közkedvelt, mert nemcsak esztétikailag vonzó, de strapabíró is. Versenytársaként talán a kerámia kivitelezést lehetne megemlíteni, ami ugyanolyan szép és tapintásra is kellemes, puha hatást kölcsönöz.

Az egyik talán leggyakrabban elkövetett hiba a mosdó kiválasztásakor, hogy csupán a látványt veszik számításba, holott ez még semmire nem jelent garanciát. Először mindenképp a fürdőszoba paramétereit kell figyelembe venni, aztán megkeresni azt a típust, ami praktikusság szempontjából a leginkább megfelelő.