ESTA tudnivalók egy helyen

Szeretne kilátogatni az Amerikai Egyesült Államokba, de nincs tisztában azzal, hogy milyen engedélyekkelre van szüksége? Hallott már az ESTA Visa igénylésének lehetőségéről? Ez azon polgárok számára kötelező, akik részesei a Vízummentes Programnak. Ide tartoznak a magyar, lengyel, osztrák, svájci, német, francia, izlandi, írországi és számos egyéb polgárok. Nekik nem kell vízumot igényelniük, hiszen elég, ha az ESTA, vagyis az Elektronikus Utazási Engedélyt megkapják. Minden szükséges információt megtalál ezzel kapcsolatban az oldalon, és akár helyben ki is töltheti a kérelmet.

Azonban azt mindenképp fontos tudni, hogy ez még nem jogosítja fel Önt arra, hogy átlépje a határt. Alá kell vetnie magát egy rutinvizsgálatnak is, amelyet az amerikai hatóságok végeznek el. Ha a vizsgálat során alkalmasnak ítélik arra, hogy belépjen az USA-ba, akkor indulhat a kikapcsolódás és a szórakozás! Fedezze fel a legszebb városokat és járjon be minél több helyet, hiszen maximum 90 napig tartózkodhat ott, vízum nélkül! Az ESTA megszerzését sokan például a közismert Work and Travel program keretén belül használják, ami lehetőséget nyújt az egyetemistáknak arra, hogy Amerikában töltsék a nyarat és ott dolgozzanak, miközben felfedezik a városok látnivalóit. Aki nem tudja, hogy nagyjából mire számíthat az ESTA kérelem kitöltése alatt, annak, íme, néhány kérdés, amit majd meg kell válaszolnia. Természetesen, a név és a lakcím minden esetben alapnak minősül, de nagyon fontos, hogy az útlevele adatait is pontosan feltüntesse.

Továbbá olyan személyes kérdésekre kell válaszolnia, hogy van-e fertőző betegsége, volt-e már elítélve stb. Ezek azért fontosak, mert az amerikaiak biztosak akarnak lenni abban, hogy csak alkalmas polgárokat engednek be az országba. Akár szórakozásról vagy üzleti útról van szó, minden esetben ugyanezen szempontoknak kell megfelelni. A linkre kattintva azonnal eljut az ESTA kérelem igénylésének lehetőségéhez, és el is kezdheti kitölteni az űrlapot. Amennyiben hasznos infókra kíváncsi a legkeresettebb úti célokról, esetleg a repülőterekről szeretne megtudni bizonyos dolgokat, a weboldalon azt is megtalálja.

A legtöbb ESTA kérelem néhány órán belül jóváhagyásra kerül. Ez azt jelenti, hogy havonta legalább 1 millió kapcsolatfelvétel történik. Igyekeznek gyorsan felvenni a kapcsolatot a kérvényezőkkel, hiszen 24/7 támogatás biztosított, több nyelven is. A biztonságos fizetési rendszer mindenki számára garantálja a megbízható ügyintézést és a hitelkártyaadatok maximális védelmét, hiszen ezek a bank szerverére továbbítódnak.