A Xiaomi telefon kamerája és aksija

Több, igen meggyőző oka is van annak, hogy a kínai mobilok egyre népszerűbbek és kelendőbbek. A legismertebb előnyeik, hogy árban kedvezőek, gyorsan működnek, egyszerre sok applikációt futtatnak gond nélkül, tartósak, esztétikusak és nem utolsó sorban modernek. Ezekkel a jelzőkkel dicsekedhet a Xiaomi telefon is, amelyikkel már rég megismerkedtek azok a hazai mobiltelefon rajongók, akik a túlságosan magas árak miatt nem akarnak hallani a legújabb iPhone-ról vagy a legkorszerűbb Samsung kütyüről.

A Xiaomi telefon MI szériája fogta meg igazán az embereket, amelyiknek megannyi kiváló példánya van. Említést érdemel például a Mix 2. Ennek a kameráját csak dicsérni lehet. A mobil hátlapján a 12 megapixeles kamerával élethű, színes képeket és videókat lehet készíteni. A PD-autofókuszos optikai képstabilizátornak köszönhetően pedig a precizitás új értelmet nyer.

Ehhez még jár a dupla tónusú LED-es villanó is. Ha már a kameráról van szó, akkor nem maradhat ki az 5 megapixeles előlapi fajta sem. A hátlapi kamerával a videókat 4K-ban lehet rögzíteni, mint az előlapival 1080p-ben veheti fel az eseményeket a tulajdonos. Mind a két fajtával a 30 képkocka/másodperc sebesség áll rendelkezésre. Ezeket tudva a Xiaomi telefon azonnal leveszi az embert a lábáról.

Ha már a pozitívumokról van szó, nem maradhat ki az aksi sem. Azt azonban tudni érdemes, hogy az unibody burkolat miatt nincs esély a házilag történő cserére. Az akkumulátoron kívül a processzor is kifogástalan. Illetve a takarékos processzor mellett egy meglehetősen nagy kijelző is található. Ez persze nem jelenti azt, hogy emiatt hamar lemerül az aksi. Sőt, rendszeres használat mellett is adott a több napos használhatóság. Ezek miatt lett a Xiaomi telefon igazi közönség kedvenc.