A biztonsági ajtó 3 legfontosabb előnye

Fontosnak tartja, hogy otthona és az ott elhelyezett értéktárgyak mindig maximális biztonságban legyenek? Gondolt már arra, hogy ennek érdekében nem csak a megfelelő biztonsági rendszerre, hanem bizony a bejárati ajtó lecserélésére is szükség lehet? Mennyit érdemes a területre költeni? Mit várhatunk el a korszerű biztonsági ajtó típusoktól?

  1. Védelem a betörések ellen

Ha biztonságról van szó, akkor elsősorban a betörésvédelem jut eszünkbe. A közbiztonság bizony hagy maga után némi kívánnivalót manapság, és ez alól sajnos a magántulajdonban levő ingatlanok sem kivételek. Még csak nyaralni vagy egy hosszú hétvégére elutazni sem kell ahhoz, hogy az illetéktelen behatolók veszélyt jelentsenek. A betörésben az a legrosszabb, hogy utána úgy érezzük, privát szféránk és ezzel magánéletünk nincsen többé biztonságban. Tény pedig, hogy éppen ez lenne az, amit az otthon nyugalmától elvárnánk. De miért kellene kitenni otthonunkat ennek a veszélynek, ha létezik korszerű megoldás a védelemre?

 

A manapság biztonságosnak mondott ajtók elsősorban nem a zárak mennyiségére, hanem azok minőségére helyezik a hangsúlyt. A gyártók különös figyelmet fordítanak az olyan megoldásokra, mint a fúrásvédelemmel ellátott cilinder betét, vagy például a 15+1 acéltüskés záródás. A biztonsági zárbetétek korszerű és megbízható védelmet nyújtanak, és igencsak feladják a leckét a behatolóknak. A tapasztalatok szerint a hagyományos zárakkal akár percek alatt elboldogulnak, viszont az újszerű megoldások kifognak az illetékteleneken. Természetesen nem ez az egyetlen előnye a biztonsági ajtóknak, hiszen más területen is kiválóan teljesítenek.

Lássuk, melyek ezek!

  1. Optimális hang-és hőszigetelés

Nyílászáró lévén, az ajtótól is elvárjuk, hogy hang-és hőszigetelő jellemzőkkel rendelkezzen. Ez különösen fontos akkor, ha a bejárati ajtóról van szó. Ilyen tekintetben szinte mindegy is, hogy lépcsőházba nyílik az, vagy a szabadba, hiszen a szagokat és a nem kívánatos hőmérsékletet minden esetben szeretnénk otthonunkon kívül tudni. Amennyiben társasházban élünk, úgy sajnos biztosan nem válogathatjuk meg azokat az embereket, akik elhaladnak ajtónk előtt. Sokan nem tartják tiszteletben azt az alapvető szabályt, miszerint lépcsőházban nem gyújtunk rá. Gyakran azt sem szeretnénk tudni, hogy mit főznek két emelettel fentebb, nyilvánvaló tehát, hogy a kellemetlen szagok és hangok beszűrődésére nincsen szükség. A sokak által ismert huzat jelenséget is megelőzhetjük azzal, ha tökéletesen szigetelő Hisec biztonsági ajtó mellett tesszük le a voksot.

 

  1. Esztétikum időtálló minőséggel társulva

A bejárati ajtóval kapcsolatban mindannyian úgy vagyunk, hogy hosszú évekre szeretnénk letudni annak beszerzését. Fontos tehát, hogy a biztonsági szempontok mellett az időtálló minőség is lényeges legyen a választáskor. Mivel az ajtó az otthon szerves részét képezi, ezért esztétikai jellemzői sem elhanyagolhatóak. Jó hír, hogy manapság már rendkívül széles választék áll rendelkezésre, így mindenki rábukkanhat arra a típusra, mely minden tekintetben elnyeri tetszését. A magas minőség sem megfizethetetlen, de természetesen érdemes legalább a középkategóriás megoldások között nézelődni.

Az optimális hang-és hőszigetelési képességgel rendelkező, biztonsági zárak és esztétikum kapcsán is kifogástalan bejárati ajtók nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy otthonunkat kényelmesen és ugyanakkor biztonságosan használhassuk.